ЯК ВИБРАТИ ВЕСІЛЬНИЙ ТОРТ

Весільний торт - головний солодкий акцент на Вашому весіллі, тому його вибору варто приділити достатньо уваги під час підготовки до вашого свята. Сьогодні ми разом з директором Кондитерського підприємства «КАЛАЧІ» Чантурією Валентиною Вадимівною розповімо Вам, як визначитися з вагою, дизайном, кількістю ярусів торта. Також Ви можете ознайомитися з казковими прикладами весільних тортів у нашому каталозі, які не тільки є смачним частуванням, але і чудовою прикрасою на весіллі.

ВАГА

До моменту замовлення торта ви повинні знати чітку кількість гостей, так як вага розраховується виходячи з цього показника. Багато кондитерів радять замовляти в розрахунку - 100-150 г на кожного гостя, але не все так просто. Якщо начинка вашого торта легка (наприклад, простий крем і повітряні коржі), то цієї норми вистачить, але якщо коржі просочені лікером, а зверху залиті товстим шаром шоколаду, а на додачу ще й мастикою - то краще на кожного «виділити» 200-250 грам. Залишається помножити ваш оптимум на кількість гостей, приміром, усього планується запросити 50 гостей, значить, вага торта не може бути менше 7 кг (0,15 * 50 = 7,5) для легкої начинки та 10 кг (0,2 * 50 = 10) для торту з мастики.

КІЛЬКІСТЬ ЯРУСІВ

Бували випадки, коли наречені приходили з гарними фотографіями з інтернету, на яких торт як мінімум в три яруси, а при цьому гостей на весіллі буде 30 осіб. На таку кількість цілком буде досить торта на 5 кг, але проблема в тому, що триярусні мастичні торти повинні бути мінімум на 6-9 кг. Це пояснюється особливістю технології: щоб нижній ярус витримав вагу всіх верхніх, він повинен бути мінімум 3-4 кг, в іншому випадку він просто пролається. Як варіант, можна замовити торт на 5 кг і ще один ярус-муляж, хоча по вартості це майже те ж саме, що взяти торт на 7 кг. Який торт все ж замовити: на два або чотири яруси вирішувати Вам.

ВЕСІЛЬНІ-ПОРАДИ

Якщо Ви хочете, щоб гості на весіллі насолоджувалися Вашим тортом, у вас повинен бути найкращий кондитер і чітко продумана схема співпраці з ним. Починайте вибирати кондитерську за місяць до весілля, тоді ви точно встигнете знайти професіоналів і визначитися з дизайном вашого торта. Пам’ятайте, що для закладів харчування (ресторани, кафе, бари, тощо), Ви обов’язково  повинні надати разом сертифікат якості від виробника, інакше Вам не дозволять насолодитися замовленим шедевром.

ОСТЕРІГАЙТЕСЬ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ БЕЗ СЕРТИФІКАТА! Ви можете довіряти тому, хто виготовляє торт без сертифікату відповідності, але чи можете  Ви довіряти виробнику придбаних ним інгредієнтів для торту???

ДИЗАЙН

Важливий момент - це дизайн. Якщо чесно, нелегко знайти хорошого кондитера, який зможе виконати всі ваші бажання, але ще важче знайти того, хто не тільки створить естетично красивий шедевр, але і зможе приготувати смачний торт. Але вони є! Кондитерське підприємство КАЛАЧІ уже більше 14 років приносить солодкий настрій у кожен дім. У будь-якому випадку ми радимо замовити торт для проби. Або можна звернутися в кондитерську і замовити у них дегустацію, яка розвіє всі ваші сумніви.

КІЛЬКА РЕКОМЕНДАЦІЙ:

Враховуйте час замовлення: краще замовляти доставку торта за 2-3 години до виносу. Якщо вранці його забудуть поставити в холодильник, торт може зіпсуватися.

Не економте ні на доставці, ні на інгредієнтах. Краще замовити торт меншої ваги, ніж неякісний і несмачний.

Вибирайте торт, виходячи з стилістики Вашого весілля. Дизайн в ідеалі повинен перегукуватися з вашою весіллям, адже це найсмачніший акцент.

Не перестарайтеся з декором: в тренді природність і натуральність, несмачні елементи декору лише зіпсують ваш торт.

Не варто замовляти торт поки не буде точного списку запрошених гостей.